NY MINISTER FOR SYDSLESVIG

Tilføjet 04. okt 2011 - 13:54
Del nyheden

Christine Antorini (S) er udnævnt til ny børne- og undervisningsminister og får dermed også det danske mindretal i Sydslesvig i sin portefølje.

Sydslesvig har fået en minister, som har stor erfaring med det danske mindretal. Christine Antorini har været medlem af Uddannelsesudvalget siden 2005 og har i perioden, og også tidligere, vist stor interesse for Sydslesvig.

Da Grænseforeningen i april 2010 arrangerede et debatmøde på Christiansborg for ca. 200 sydslesvigske elever fra Duborg-Skolens 13. årgang, deltog Christine Antorini i debatpanelet. Men allerede tilbage i 2004, da Christine Antorini var vært på DR2, rejste hun til Sydslesvig og besøgte en dansk skole i Sønder Brarup. Den oplevelse skrev hun efterfølgende en artikel om til GRÆNSEN - artiklen kan læses her.

Christine Antorini kommer naturligvis til at samarbejde med Sydslesvig-udvalget, som endnu ikke er nedsat. Dog har Dansk Folkeparti indstillet Søren Krarup til at repræsentere Dansk Folkeparti, selv om han ikke er medlem af Folketinget. Loven lægger op til, at udvalgets medlemmer skal være folketingsmedlemmer, men i ganske særlige tilfælde kan der dispenseres fra denne bestemmelse.

Da udvalget skal sammensættes af repræsentanter fra Folketingets fem største partier, vil de øvrige fire medlemmer repræsentere Venstre, Socialdemokraterne, de Radikale og Socialistisk Folkeparti.