Nyt undervisningsmateriale om grænselandet

Tilføjet 11. nov 2015 - 15:40
Del nyheden

Gymnasieelever i hele Danmark og deres lærere kan se frem til nyt undervisningsmateriale på nettet, som kan benyttes ganske gratis.

Det er Grænseforeningen, der står bag det nye undervisningssite, ietGrænseland.dk, der især er egnet til gymnasiets samfundsfags- og historieundervisning, men også i tysk. En af dem, der har været med til at udvikle sitet, er Gunvor Vestergaard, der er pædagogisk konsulent i Grænseforeningen.

”Formålet med det nye undervisningssite er at sætte grænselandets historie ind i en moderne kontekst, så det bliver vedkommende og nærværende for eleverne”, siger Gunvor Vestergaard, der selv har en fortid som gymnasielærer.

Et eksempel er den aktuelle grænsekonflikter mellem Rusland og Ukraine. Engang var det dansk-tyske grænseland også præget af konflikt, men i dag tjener det som et enestående eksempel på, at grænsekonflikter faktisk kan løses.

Gennem de senere år er flere og flere gymnasielærere begyndt at arbejde med grænselandet, især når eleverne skal arbejde flerfagligt. Med det nye undervisningssite udnyttes de muligheder, internettet og den digitale verden giver:

”En af de ting, vi gør, er at bruge den viden om grænselandet, der allerede findes på nettet, men som er svær at finde frem til som underviser. Derfor linker mange af vores opgaver videre til eksterne tekster eller små film, som eleverne kan bruge til at løse opgaverne”, siger Gunvor Vestergaard.

I foråret blev en testversion af ietGrænseland fremvist for et hold gymnasielærere, der gav udtryk for, at der var tale om nytænkning i forhold til det undervisningsmateriale, som findes i dag. Undervejs har også gymnasielærere fra Solrød Gymnasium testet sitet.

Selvom sitet nu er online, betyder det ikke, at det dermed er færdigt, for tanken er, at sitet skal udvikle sig løbende, så der bliver ved med at være aktuelle tekster og opgaver.

”Jeg hører meget gerne fra undervisere, der har fået en interessant idé eller har lavet en spændende opgave, som de gerne vil dele med andre undervisere”, siger Gunvor Vestergaard.

 

www.ietGrænseland.dk

Kontakt: Gunvor Vestergaard, gv@graenseforeningen.dk