Prins Joachim fylder 50 år

Prins Joachim fylder i dag, d. 7. juni, 50 år. Det vil blive fejret ved en middag på Amalienborg, som dronning Margrethe er vært for. Foto: Thomas Tolstrup.

Tilføjet 07. jun 2019 - 10:07
Del nyheden

Grænseforeningens protektor, prins Joachim, fylder i dag 50 år. Det vil bl.a. blive markeret i aften med en middag på Amalienborg med dronning Margrethe som vært og med deltagelse af bl.a. kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Det skriver Kongehuset i en pressemeddelelse.

Jens Andresen, der er formand for Grænseforeningen, siger:

”Vi ønsker Hans Kongelige Højhed Prins Joachim hjerteligt tillykke med fødselsdagen og takker for Prins Joachims støtte som protektor for Grænseforeningen siden 1990”.

Grænseforeningen har overbragt en gave, Hernnhut-stjerner, til Prins Joachim. Hernnhut-stjernen er gennem århundreder blevet fremstillet hos Brødremenigheden i Hernnhut i Tyskland. De smukke stjerner er håndlavede og sælges bl.a. i Christiansfeld i Sønderjylland, der er grundlagt af hernnhuterne i 1773. Byen blev i 2015 optaget på UNESCO’s Verdensarvliste.

Fra 1993 til 2014 boede den nu 50-årige Prins Joachim på Schackenborg Slot i Møgeltønder få kilometer fra den dansk-tyske grænse og dyrkede konventionelt agerbrug som godsejer.

Læs også: Prins Joachim og prinsesse Marie: "Vi føler os hjemme i Sønderjylland"

I dag bor prins Joachim og prinsesse Marie og deres to fælles børn i Gentofte, men fra september flytter familien til Paris i et år. Her skal han studere på École Militaire og følge Frankrigs højst rangerende militære lederuddannelse. Prins Joachim har flere gange siden 1987 været under uddannelse i det danske forsvar. Siden 2015 har han varetaget rollen som forsvarschefens særligt sagkyndige. 

Til efteråret vil prins Joachim rykke ind i danskernes stuer, når DR K viser en tv-serie om Danmarks historie, hvor prins Joachim er hovedfortæller og har været medtilrettelægger. Serien produceres af Nordisk Film Production og består af seks afsnit.

Prins Joachim har allerede i ugens løb taget hul på fejringens af sin runde fødselsdag. I mandags blev han således fejret ved en koncert på Bellevue Teater i Klampenborg med både opera, korsang og digtoplæsning.