Royal Run kommer til Sønderjylland i 2020

Det landsdækkende motionsløb Royal Run vil i 2020 også finde sted i Sønderjylland. På billedet ses kronprins Frederik ved Royal Run i Århus i 2018. Foto: Jan Kejser

Tilføjet 11. jun 2019 - 09:47
Del nyheden

Det landsdækkende motionsløb Royal Run kommer i 2020 til Sønderjylland, når 100-året for Genforeningen vil blive markeret. Det fortalte kronprins Frederik i går, mandag, da motionsløbet fandt sted for anden gang i København, Aalborg, Aarhus og på Bornholm.

”Vi har en plan om et sted i Sønderjylland, for at få en masse sønderjyder med. Sønderborg, Aabenraa eller Haderslev - det bliver en af de byer”, sagde kronprinsen ifølge TV SYD ved målstregen ved Amalienborg i København.

Beslutningen om at afholde Royal Run i Sønderjylland i genforeningsåret 2020 skaber begejstring hos Simon Faber, der er projektleder for sekretariatet Genforeningen 2020.

”Vi er enormt glade. Vi har længe været optaget af, at genforeningen 2020 også skal have en folkelig side. Desuden ville vi gerne inddrage kongehuset, og her falder det jo sammen på bedste vis”, siger han til TV SYD. 

Royal Run blev afholdt for første gang i 2018 som en del af fejringen af kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Det skete med et løb på en mil og et 10 kilometer løb i både Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København, hvor 70.000 danskere deltog. I 2019-udgaven deltog mere end 82.000 danskere, og det er den stigende opbakning, der gør, at løbet finder sted igen i 2020.

”Royal Run er en begivenhed, der kan noget særligt. Vi ser et meget højt antal deltagere, der aldrig før har deltaget i motionsløb, og vi ser et fællesskab og en folkefest, der er ret unikt. Derfor er vi selvfølgelig utroligt glade for, at der er opbakning til at fortsætte næste år” siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund, i en pressemeddelelse.

Royal Run arrangeres overordnet af foreningen Bevæg Dig For Livet, der er et samarbejde mellem Dansk Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. Selve løbsafviklingen står lokale motionsforeninger for.