Sigurd Barrett tog forskud på genforeningsåret

Sigurd Barrett spillede et par numre, da fyrtårnsprojekterne for genforeningsmarkeringen i 2020 blev præsenteret på et pressemøde på Folkehjem, Aabenraa. Foto: Grænseforeningen

Tilføjet 25. okt 2019 - 13:56
Del nyheden

Sigurd Barrett sad ved flyglet, da sekretariatet for Genforeningen 2020 torsdag præsenterede sine 2020-fyrtårnsprojekter for pressen på Folkehjem i Aabenraa.

På pressemødet kunne sekretariatsleder Simon Faber fortælle, at dronning Margrethe vil deltage, når 100-året for Genforeningen markeres i Sønderjylland den 9. til 12. juli.

Dronningens rute rundt i Sønderjylland tager udgangspunkt i hendes bedstefars, kong Christian 10., besøg i Sønderjylland efter Genforeningen i 1920. Til juli 2020 vil Dronningen således ankomme til Kolding med kongeskibet Dannebrog og bl.a. besøge Christiansfeld, Aabenraa, Dybbøl Banke, Schackenborg og Ribe Domkirke. 

Ved pressemødet på Folkehjem blev en række andre projekter også præsenteret, heriblandt Sigurd Barretts turné, ”Sigurd fortæller om Genforeningen”, der består af 100 koncerter i hele Danmark fra januar til juli 2020. Turnéen arrangeres i et samarbejde med Grænseforeningen. Sigurd Barretts bog ”Sigurd fortæller om Genforeningen”, der er udkommet på Politikens Forlag, blev også præsenteret ved pressemødet.

Dronningen er ikke det eneste royale medlem, der deltager i genforeningsmarkeringen. Den 1. juni er kronprins Frederik med til at arrangere Royal Run i Sønderjylland, hvilket er første gang det populære motionsløb kommer til landsdelen. Det er tredje gang, Royal Run afholdes, og i 2019 var 82.028 mennesker tilmeldt løbet, der både fandt sted i København, Aarhus, Aalborg, Bornholm og på Færøerne. Det er endnu ikke offentliggjort, hvilken by i Sønderjylland løbet skal foregå i.

Grænselandets danske og tyske mindretal bliver også en del af genforeningsmarkeringen. Bl.a. vil Sigurd Barrett også spille koncerter i Sydslesvig, ligesom mindretalsorganisationerne Sydslesvigsk Forening og Bund Deutscher Nordschleswiger er med til at arrangere teaterstykket Romeo og Julie, der får premiere på Teatret Møllen i Haderslev den 8. juni 2020. I teaterstykket kommer Romeo fra en dansktalende familie, mens Julies familie taler tysk.

Ved præsentationen blev det afsløret, at Slesvig-Holsten vil præsentere sit program for 2020 den 27. november.

Datoerne for fyrtårnsprojekterne kan ses her:

Januar-juli: Museums Sønderjyllands genforeningsbus på landsdækkende roadshow

Januar-juli: Sangen Genforener 2020 arrangeret af Sangens Hus

Januar-juli: Sigurd Barrett på turné.

4. maj-5. juli: Sønderborg Spejlinger 2020, Sønderborg Kommune

21.-24. maj: ’Grænsen’ – et folkemøde i Ribe

30. maj: Folkefest i Genforeningsparken ved Folkehjem, Aabenraa Kommune

1. juni: Royal Run i Sønderjylland

6. juni: Sangerfest på Skamlingsbanken, Kolding Kommune

8. juni: Teaterstykket Romeo og Julie har premiere på Teater Møllen, Haderslev Kommune

14. juni: Folkefest i Skibelund Krat, Vejen Kommune

21. juni: Indvielse af Grænsestien, Esbjerg Kommune

27. juni: Folkefest på Zeppelinbasen, Tønder Kommune