Silkeborg-Hammel og omegn, Grænseforeningen for Silkeborg-Hammel og omegn

I 1924 grundlagdes den 'Sønderjyske Forening for Silkeborg og Omegn'. Til formand blev valgt kurlæge P. C. Bjerregård. Medlemskontigentet blev fastlagt til mindst 2 kr. I maj 1967 skiftede foreningen navn til 'Grænseforeningen'. Foreningens formand var seminarielektor Viggo Kornum. I 1968 blev der taget kontakt med 'SSF Dannevirke' og der blev etableret en kontakt, som stadig fungerer, så i 2018 kunne der fejres 50 års jubilæum. Vi samarbejder med Foreningen Norden i Silkeborg, Kjellerup samt med grænseforeningerne i Viborg og Skanderborg. Det er vi glade for, da det giver flere muligheder for at kunne afvikle vore arrangementer.

Kontakter

Lynggårdsvej 24, 8600 Silkeborg

Nytårskur med gule ærter
Kl. 18.00: Lækre traditionelle gule ærter. Derefter serveres der kaffe med æblekage.

Linå Sognehus, Linåbuen 1

Johan Herold er tidligere skoleinspektør ved Gammelgårdsskolen i Åbyhøj og tidligere konsulent i Grænseforeningen.

Eventyret der blev væk – kampen om Genforeningen 1918-1920

Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, Silkeborg

Generalforsamling efter vedtægterne. Kl.

Linå Sognehus, Linåbuen 1, Linå

Genforeningen blev ikke gennemført i sommeren 1920. Den var en lang og følelsesladet proces, som strakte sig over årtier.

Sejs-Svejbæk Kirke, Julsøvej 130, Silkeborg

Gudstjeneste med tidligere biskop Kjeld Holm.