Slesvig vil have vikinger på trafiklys - ligesom Aarhus

Nogenlunde sådan kunne et trafiklys med vikinger på komme til at se ud. Grafik: Aarhus Kommune

Tilføjet 29. maj 2019 - 10:42
Del nyheden

Slesvig vil brande sig med vikinger på byens fodgængertrafiklys. Byen, som ligger i umiddelbar nærhed af Hedeby, der i vikingetiden var Nordeuropas vigtigste handelsby og som for nylig er blevet optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste, har ladet sig inspirere af Aarhus Kommune, der også vil indføre trafiklys med vikinger på. Det skriver Flensborg Avis.

Det er den 50-årige slesviger Imke Floβdorf, der er ophavsmand til ideen med vikingetrafiklysene.

”Jeg har jo ikke opfundet den dybe tallerken. Jeg ville bare gerne finde på en god marketingide til vikingebyen og havde allerede tænkt på Berlins ’Ampelmännchen’, da jeg tilfældigvis snublede over Aarhus’ projekt i avisen”, siger hun til Flensborg Avis.

Imke Floβdorf fremlagde sin idé for Slesvigs vikingeudvalg, der har til formål at finde på projekter, som kan støtte byens image som vikingeby. Udvalget tog så ideen med videre til byrådet, hvor den er blevet taget godt imod af både udvalget for kultur, idræt og turisme og af Slesvigs borgmester Arthur Christiansen.

”Vi vil selvfølgelig tage stilling til, om vikinger på trafiklys kunne føre til en øget risiko i trafikken”, siger Arthur Christiansen til Flensborg Avis.

Han foreslår, at kommunen forsøgsvis udstyrer et enkelt trafiklys med vikingemotivet. Det forslag er kommunens forvaltning nu gået videre med.

I Aarhus har kommunens rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, i marts fremlagt en plan om at indføre fodgængertrafiklys med vikinger på. Kommunen er ved at planlægge de præcise områder med vikingetrafiklysene. Det sker i samarbejde med Moesgaard Museum.