Sønderborg får millioner til kulturhus

Tilføjet 07. dec 2015 - 13:31
Del nyheden

Den ambitiøse plan om at bygge et nyt kulturhus i Sønderborg tegnet af den internationalt anerkendte arkitekt, Frank Gehry, ser ud til at kunne blive virkelighed, efter at A.P. Møller Fonden har givet løfte om 14,5 millioner kroner.  

Det nye, såkaldte multikulturhus skal bygges i Sønderborgs gamle industrihavn, hvor der ifølge planen skal skabes en bæredygtig bydel, som multikulturhuset skal være en væsentlig del af.

Ifølge planen skal multikulturhuset stå klar i 2017 med plads til blandt Sønderborg Bibliotek, Det Tyske Mindretals Bibliotek og Sønderjyllands Kunstskole.  

Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen (S) er utrolig glad for gaven, som han tror vil gavne hele landsdelen.

”Det betyder rigtig meget for hele Sønderborg – og hele Sønderjylland, at A.P. Møller Fonden endnu engang demonstrerer sit store engagement i vores landsdel”, hedder det i en pressemeddelelse.

Multikulturhuset har et samlet budget på 112,4 millioner kroner. Sønderborg Kommune bidrager selv med 95,4 millioner. Med løftet om støtte fra A.P. Møller Fonden mangler der herefter 2,5 millioner kroner for at opfylde budgetrammen.

En gammel pakhusbygning fra 1908 kaldet Ewers Pakhus skal danne udgangspunkt for bygningen af det nye multikulturhus. Ifølge netavisen jv.dk har renoveringen af det gamle pakhus skabt en del debat, og det er blevet fremført, at det ville være billigere at rive den gamle bygning ned og begynde helt forfra. Men det er Frank Gehry, der blandt andet er kendt for at have tegnet Guggenheim Museet i Bibao, stor modstander af.