Sønderjysk satireskrift er på gaden

Ringridning skal optages som olympisk disciplin ved OL i Tokyo i 2020, lyder kravet fra det sønderjyske satireskrift "Æ Rummelpot", der i år udkommer for 71. gang

Tilføjet 18. nov 2016 - 13:37
Del nyheden

Det sønderjyske satireskrift ”Æ Rummelpot” udkom onsdag med ny redaktør og ungdomsredaktør og krav om at gøre ringridning til officiel olympisk disciplin.  

Siden 1946 har æ Rummelpot år efter år leveret satire fra og om Sønderjylland og sønderjyderne, men også dækket Sydslesvig. Den nye redaktør, Gunnar Hattesen fra Gråsten, vil både forny og bevare satireskriftet.  

”Æ Rummelpot er en ægte sønderjysk kulturinstitution, som er værd at bevare. Nye kræfter har nænsomt bidraget med nye ideer, og vi håber, at folk bakker op, så vi kan bevare og videreføre hæftet, som på alle måder dyrker vores egenart som sønderjyder", siger han til Flensborg Avis.

En af fornyelserne er den nye ungdomsredaktør, 21-årige Pernille Kjeldtoft Hansen fra Løgumkloster, der skal være med til at sikre tidsskriftets fremtid og gøre det interessant for yngre læsere. Desuden udkommer Æ Rummelpot i år med flere tegninger og mindre tekst.

De satiriske tegninger og tekster følger hæftets tradition og tager fat i de hændelser og ikke mindst personlige bommerter, der gennem årets løb har vedrørt landsdelen. Mange af tegnerne, idémagerne og grafikerne er da også de samme som før.   

Årets forside illustrerer det sønderjyske folkekrav, som satireskriftet fremfører, om at gøre ringridersporten til officiel disciplin ved de Olympiske Lege i Tokyo i 2020 med hjælp fra kronprins Frederik, der sidder i den olympiske komité, øl fra sønderjyske Fuglsang og den oprindeligt sydslesvigskproducerede Bommerlunder snaps. 

Æ Rummelpot udkommer i 6.000 eksemplarer og kan købes for 99,75 kr. hos udvalgte boghandlere og kiosker i Sønderjylland.