SSW KLAR TIL REGERING

Tilføjet 08. maj 2012 - 12:57
Del nyheden

SSW’s ledelse er parat til at forhandle regeringssamarbejde med SPD og De Grønne.

Ved søndagens valg til den slesvig-holstenske valddag gik det danske mindretals parti SSW frem fra 4,3 til 4,6 procent af stemmerne. Fremgangen til trods ender SSW med at gå et mandat tilbage, så partiet fremover kun er repræsenteret med tre mandater i landdagen i Kiel.

Det skyldes en ændring i valgloven, således at der kun må sidde 69 mandater i landdagen, mens der i den forgangne valgperiode sad 95 mandater.

Den afgående konservativ-liberale regering bestående af CDU og FDP gjorde op med ligestillingen af de tyske og danske skoler, sådan at de danske skoler de sidste to år kun er blevet tildelt 85% af det normale økonomiske tilskud.

Det er derfor naturligt for SSW at bidrage til et regeringsskifte i Slesvig-Holsten, og SPD og De Grønne har udtalt sig til fordel for et regeringssamarbejde med SSW.  Sammen  råder de tre partier nu over 35 ud af de 69 mandater i landdagen.

- I SSW er vi overbevist om, at et regeringssamarbejde mellem de tre partier kan blive politisk stabilt, selv om vi kun råder over et flertal på ét mandat, siger spidskandidaten for Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW), Anke Spoorendonk.

Den afgående konservativ-liberale regering havde også kun et mandat mere end oppositionen.

Men det tabte fjerde mandat betyder, at SSW ikke længere kan få gruppestatus som »fraktion« i landdagen. En fraktion giver sæde og stemmeret i landdagens udvalg foruden mere i tilskud til parlamentsarbejdet og til at ansætte medarbejdere.