SSW vil forsvare sprogpolitik

Tilføjet 14. dec 2015 - 14:24
Del nyheden

Sydslesvigs Vælgerforening (SSW) er klar til at forsvare de mindretalskrav, som den slesvig-holstenske landdagsregering har planer om at gennemføre, hvilket har vakt modstand hos nogle tyske kommunalpolitikere.

Det siger SSWs gruppfeformand i landdagen i Kiel, Lars Harms, til Flensborg Avis, efter at SSW har holdt hovedudvalgsmøde i sidste uge.

Især pligten for amtsdistrikter og byer til at udarbejde en mindretalsrapport hvert femte år har fået nogle kommuner til at gå i gang med at forberede resolutioner mod regeringens planer på mindretalsområdet.

”Det er dybt uacceptabelt at kæde disse mindretalspolitiske planer sammen med udfordringerne i flygtningepolitikken, som optager alle gode kræfter i den kommunale selvforvaltning. Det kan vel ikke overbelaste forvaltningen at formulere en skriftlig status om det lokale danske mindretals situation. Og fem år senere vil rapporten let kunne videreskrives uden store problemer”, siger Lars Harms, der samtidig lader forstå, at modstanden ikke er ny.

”Jeg vil godt røbe, at det kun var på SSWs initiativ, disse planer blev til i regeringen, og at de to andre koalitionspartier måtte overtales til det”, siger han til avisen.

SSW –formand Flemming Meyer opfordrede ifølge Flensborg Avis sine partifæller og alle i det danske mindretal til ikke at vige for eventuel mostand.

”Tingene tager tid, men det går den rette vej. For 20 år siden hed det endnu i den tyske flertalsbefolkning i Hanved, at der ligger ”danskerskolen” (Dänen-Schule). Senere blev det til ”den danske skole”. I dag taler de fleste tyske medborgere endda med lidt stolthed i stemmen, at her ligger ”vores danske skole” i Hanved”, sagde Flemming Meyer.