Statsminister Mette Frederiksen besøger Angela Merkel i Berlin

Socialdemokratiets Mette Frederiksen blev udnævnt til statsminister den 27. juni 2019. På torsdag den 11. juli besøger hun Angela Merkel (CDU) i Berlin på sit første officielle besøg i udlandet som Danmarks statsminister. Foto: Statsministeriet

Tilføjet 08. jul 2019 - 13:52
Del nyheden

Mette Frederiksen (S) skal torsdag den 11. juli på sit første officielle besøg i udlandet som Danmarks statsminister, når hun besøger Tysklands kansler, Angela Merkel (CDU), i Berlin. På dagsordenen står bl.a. relationerne mellem Danmark og Tyskland. Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

”Jeg glæder mig til at få en god dialog med en af Danmarks vigtigste samarbejdspartnere og allierede. Tyskland spiller en helt central rolle i Europa og betyder utrolig meget for Danmark. Derfor er det vigtigt, at der er forståelse for danske synspunkter i Berlin, så det har været vigtigt for mig at få det her møde i kalenderen så hurtigt som muligt”, siger Mette Frederiksen i pressemeddelelsen.

Til mødet vil de to statsledere også diskutere europapolitik, herunder indsatsen for at øge EU’s klimaambitioner, bekæmpelsen af social dumping samt EU’s flerårige budgetramme.

”Jeg håber på, at vi sammen kommer til at gøre endnu mere for f.eks. at begrænse klimaforandringerne og sikre, at alle betaler deres rette andel i skat”, siger Mette Frederiksen.

Mødet finder sted i Angela Merkels officielle residens og sekretariat, Kansleramt, tæt på Reichstag-bygningen. 

Også Jeppe Kofod (S), der er ny udenrigsminister, har været på besøg i Berlin. Mandag d. 1. juli mødtes han med den tyske udenrigsminister Heiko Maas (SPD) og drøftede bl.a. det dansk-tyske venskabsår i 2020.