Stor Eckersberg-samling vises på Brundlund Slot

Udstillingen "C.W. Eckersberg - Værker fra Kunstmuseet Brundlund Slot" kan ses fra den 21. maj 2017 frem til den 4. marts 2018.

Tilføjet 19. maj 2017 - 13:25
Del nyheden

Museum Sønderjylland ejer en af de største samlinger af kunstneren C.W. Eckersbergs malerier uden for København. Fra den 21. maj 2017 til den 4. marts 2018 vises den komplette samling nu for første gang på Kunstmuseet Brundlund Slot.

Udstillingen, der hedder ”C.W. Eckersberg – Værker fra Kunstmuseet Brundlung Slot”, tæller 17 oliemalerier, 11 tegninger og seks kopier udført af Eckersbergs elever. For at gøre udstillingen mere komplet, har Museum Sønderjylland til udstillingen lånt andre af Eckersbergs malerier.  

”På den måde har vi nu mulighed for at vise de forskellige perioder i Eckersbergs omfattende livsværk”, siger Nynne Sanderbo Martinunsen, der er akademisk medarbejder ved Museum Sønderjylland.

Den nye udstilling på Brundlund Slot ledsages af en ny bog, der omfatter Kunstmuseet Brundlund Slots samling af Eckersbergs malerier samt beskrivelser af hans liv og kunstneriske virke.

Eckersberg har blandt andet været professor på Kunstakademiet i København og samlet inspiration under ophold i Paris og Rom. Han dyrkede friluftsmaleriet som en af de første danske kunstnere, og opfordrede sin elever til at gøre det samme. På baggrund af dette og hans fremtrædende og afgørende virke i den danske guldalder kaldes har han i dag fået tilnavnet ”dansk malerkunsts fader”.