Sydslesviger deltager i Eurovision-show

Michael Schulte synger lørdag aften sin sang i det europæiske Melodi Grand Prix i Lissabon. Foto: PR-foto.

Tilføjet 09. maj 2018 - 13:55
Del nyheden

Når tv-seere fra hele Europa på lørdag kan afgive deres stemmer i finalen i Eurovision Song Contest i Lissabon, har de ifølge reglerne ikke mulighed for at stemme på sangere fra deres eget land. Danskere kan således ikke stemme på den danske Grand Prix-vinder, Jonas Flodager Rasmussen, og hans sang ”Higher Ground”. Til gengæld er der indirekte mulighed for at stemme dansk alligevel. Michael Schulte, der tilhører det danske mindretal i Sydslesvig og vandt det tyske Melodi Grand Prix, stiller nemlig også op.

”Men danskerne skal naturligvis ikke stemme på mig, blot fordi jeg kommer fra det danske mindretal i Sydslesvig. De skal stemme på mig, fordi de kan lide min sang”, siger den 29-årige til Flensborg Avis. Med sig til Lissabon har han et stort team på 40 mennesker, der skal hjælpe ham med at give den bedst mulige præstation.

I februar vandt han det tyske melodi Grand Prix med sangen ”You Never Walk Alone”, som skaffede ham direkte adgang til finalen i Lissabon på lørdag. Sangen er skrevet af den danske sangskriver, Thomas Stengaard.

”Jeg glæder mig. Jeg er klar, og jeg mener, at mine chancer er gode for at nå en placering i toppen”, siger han til Flensborg Avis. Lige nu har bookmakerne spået, at han vil opnå en 19. plads på lørdag.

Michael Schulte kommer fra den lille by Dollerup uden for Flensborg og har gået på Duborg-Skolen i Flensborg. Han bor i dag i Buxtehude i Niedersachsen.