Sydslesvigsk kunster udstilles på Mikkelberg

Holger Hattesen er bl.a. kendt for sine skildringer af Sydslesvig. Her ses udsnit af et billede af Flensborg i 1988, der danner baggrund for plakaten til udstillingen på Mikkelberg.

Tilføjet 24. maj 2019 - 09:46
Del nyheden

På ”Mikkelberg Center for nordisk kunst” i nærheden af Husum åbnes i dag, fredag den 24. maj, en udstilling med malerier og andre værker af den sydslesvigske kunstner Holger Hattesen (1937-1993). Flensborgeren Hattesen er bl.a. kendt for sine landskabsbilleder fra 1980’erne og starten af 1990’erne, men han har også efterladt et omfattende abstrakt værk, der især blev til i 1960’erne. Den retrospektive udstilling ”Holger Hattesen – et liv med kunsten” viser malerier fra alle Holger Hattesens livsfaser.

Kunsthistoriker Grethe Bay, der er udstillingens kurator, siger:

„Holger Hattesen er en af Sydslesvigs vigtige og spændende kunstnere i det 20. århundrede og har fortjent endnu mere opmærksomhed i hele regionen. Det særlige ved hans værk er den store kunstneriske spændvidde, den mesterlige perfektion og hans helt særegne valg af motiver. Hans blik søger ofte hen, hvor vi andre kikker forbi. Han er med sine nyrealistiske landskaber ikke uden grund blevet karakteriseret som den prunkløse skønheds maler. Men også de tidlige, abstrakte værker er simpelthen fremragende.“

Udstillingen kan ses på centret i det nordfrisiske Hatsted på Mikkelberg Center for nordisk kunst og cricket frem til den 28. juli 2019.

Læs mere på www.mikkelberg.de