Tour de France kommer til Sønderjylland

Tour de France-feltet kommer i 2021 til Danmark, herunder Sønderjylland, hvor der på tredje etape vil være mål i Sønderborg. På billedet ses feltet på de franske landeveje i 2018-udgaven af cykelløbet, som walisiske Geraint Thomas (rytteren i den gule trøje) vandt. Foto: Flickr

Tilføjet 22. feb 2019 - 11:01
Del nyheden

Verdens største cykelløb Tour de France begynder i 2021 med tre etaper i Danmark,  hvoraf tredje etape vil strække sig fra Vejle til Sønderborg.

Det offentliggjorde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) torsdag sammen med erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), Københavns overborgmester Frank Jensen (S) og Tour De France-løbsdirektør Christian Prudhomme ved et pressemøde på Københavns Rådhus, hvor også kronprins Frederik var til stede.

Udsigten til en Tour de France-etape gennem Sønderjylland med mål i Sønderborg glæder borgmester i Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen (S).

”Det er en fantastisk nyhed. Tour de France bliver set af millioner af mennesker i hele verden, og det er en unik mulighed for at vise Danmark og Sønderborg frem fra den bedste side”, siger Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

”Det her kommer til at sætte Sønderborg på verdenskortet”, tilføjer borgmesteren, der håber, at opmærksomheden kan lokke flere besøgende til kommunen, også efter løbet.  

Også Slesvigsk Partis Stephan Kleinschmidt, der er 1. viceborgmester og kulturudvalgsformand, er begejstret over nyheden.

”Det er godt for Sønderborg by, kommunen og regionen. Vi bliver Europæisk Tour-hovedstad for en dag”, siger han til Jydske Vestkysten.

Etapen fra Vejle til Sønderborg vil foregå søndag d. 4. juli 2021 og bliver 170 kilometer lang. Ruten er endnu ikke fastlagt, men formand for Kolding Bicycle Club, Johnny Poulsen, har fået bekræftet fra Danmarks Cykle Union (DCU), at ruten også vil omfatte Kolding, Christiansfeld og Haderslev. Det siger han til Jydske Vestkysten.

I dag, fredag den 22. februar, besøger Lars Løkke Rasmussen, Rasmus Jarlov og Christian Prudhomme Sønderborg Slot sammen med kulturminister Mette Bock (LA) og borgmester Erik Lauritzen for at præsentere etapen og møde pressen.

Sønderborg Kommune oplyser, at de skal betale 10 millioner for rollen som målby. Budgettet for den samlede danske Tour-start er sat til 88 millioner kroner, viser en oversigt fra Erhvervsministeriet.

Første etape vil foregå i København, mens anden etape går fra Roskilde over Storebæltsbroen med mål i Nyborg.