Tysk erhvervsminister vil afskaffe grænsekontrol

Bernd Buchholz der er erhvervsminister i Slesvig-Holsten mener, at grænsekontrollen hæmmer det dansk-tyske samarbejde. Foto: Horizont

Tilføjet 01. aug 2017 - 14:07
Del nyheden

Grænsekontrollen skader det dansk-tyske samarbejde og skal derfor afskaffes hurtigst muligt. Det mener Bernd Buchholz, der er erhvervsminister i Slesvig-Holsten for Tysklands liberale parti, FDP.

Unknown Object”I 2015 var flygtningetallene meget høje, men nu er strømmen normaliseret, og vi er derfor kommet så langt, at vi kan fjerne grænsekontrollen igen”, siger Bernd Buchholz til Børsen.

Bernd Buchholz og den nye delstatsregering i Slesvig-Holsten beskriver Danmark som delstatens vigtigste samarbejdspartner uden for Tyskland, hvilket også understreges i det nye regeringsgrundlag, hvor øget handel med Danmark er et indsatsområde under overskriften ”Allianz für den Norden”.

Grænsekontrollen, der er blevet forlænget ad flere omgange indtil den 12. november 2017, hæmmer fælles dansk-tysk markedsføring af og turisme i grænseregionen, mener Bernd Buchholz. Derfor skal grænsekontrollen sættes på dagsordenen, når han i september planlægger at besøge Folketinget og Danmarks Trafikminister Ole Birk Olesen (LA).

”Danmark er den største internationale samarbejdspartner for Slesvig-Holsten i forvejen. Det kan være flere danske virksomheder, som vil til Tyskland, og tyske virksomheder, der vil have fodfæste i Skandinavien”, siger Bernd Buchholz til Børsen, der understreger, at turismen og samarbejdet bør styrkes på tværs af grænsen.

Bernd Buchholz tiltrådte som erhvervsminister i Slesvig-Holsten den 28. juni som en del af den nye regering bestående af kristendemokraterne i CDU, De Grønne og FDP.