Tysk par har valgt dansk mindretal

Kerrin og Mark Bischoff indgår i dag i det danske mindretal i Husum. Oprindeligt er parret fra henholdsvis Neumünster og Dresden. Foto: Privatfoto/Flensborg Avis

Tilføjet 29. sep 2017 - 11:11
Del nyheden

Tyske Kerrin og Mark Bischoff har aktivt valgt det danske mindretal til. I dag bor de i Husum og deres to børn går i dansk børnehave. 

Det var et besøg i Danmark, der overbeviste det tyske par om, at den danske kultur var det rette for dem og deres familie.

”Danskerne er meget mere åbne og imødekommende end flertallet af de tyskere, jeg har mødt. Det ville jeg med det samme opleve mere af”, siger Mark Bischoff, der oprindelig kommer fra Dresden, til Flensborg Avis.

Han uddyber, at det for ham var en rationel beslutning at blive en del af det danske mindretal.

Kerrin Bischoff, der er fra Neumünster, begrunder beslutningen med en god mavefornemmelse.

”Jeg har rejst meget, og for mig var det, som om det danske mindretal ville åbne en dør til at opleve en anden kultur og noget, der var lidt mere end blot det tyske. Det var noget, jeg med det samme syntes godt om og gerne ville kunne tilbyde mine børn”, siger hun til Flensborg Avis.

En stor del af beslutningen om at flytte til det danske mindretal, handlede for Mark og Kerrin Bischoff om, at deres børn kunne vokse op med to kulturer og to sprog.

Parret er glad for den pædagogik, de har oplevet i mindretallet i både vuggestue og børnehave. Men deres venner har været skeptiske. En del af Marks arbejdskollegaer har ytret bekymring om, at børnene ikke ville lære det tyske sprog rigtigt i de danske institutioner.

Men at et sprog skulle lide under, at børn opvokser tosproget, er en forældet fordom, mener parret. Og kritikken har heller ikke påvirket deres beslutning om at bosætte sig i Husum og blive en del af det danske mindretal.

”Det er en beslutning for hele familien, og alle bliver nødt til at investere tid og interesse i mindretallet, men det er det hele værd”, siger Kerrin Bischoff til Flensborg Avis.