Tysk støtteerklæring til europæiske mindretal

Landdagen i Kiel har som det første parlament i Europa enstemmigt støttet det europæiske borgerinitiativ Minority SafePack.

Tilføjet 21. jul 2017 - 12:42
Del nyheden

Alle partier i den slesvig-holstenske landdag støttede onsdag enstemmigt op om borgerinitiativet Minority SafePack, der skal sikre rettigheder for EU’s mindretal.

Unknown ObjectSom det første parlament i Europa har den slesvig-holstenske landdag erklæret sin støtte til Minority SafePack, et såkaldt borgerinitiativ der skal bevæge EU-Kommissionen til at forholde sig til mindretalsrettigheder for EU’s nationale mindretal. Ministerpræsident Daniel Günther (CDU) har samtidigt opfordret alle i Slesvig-Holsten til at underskrive borgerinitiativet, og kaldt Minority Safpack ”en af de vigtigste solidariske indsatser for Europas mindretal i årtier”.

Denne udmelding skaber stor tilfredshed ved mindretalspartiet SSW, der sammen med de slesvig-holstenske socialdemokrater i SPD, har været initiativtager til at fremlægge Minority SafePack-initiativet til debat i landdagen:

”Der er meget, der skal gøres. Derfor har mindretallene i Europa brug for slagkraftig og stærk opbakning fra Slesvig-Holsten”, sagde formand for SSW Lars Harms under debatten.

Birte Pauls der er medlem af landdagen for SPD, begrundede fremlæggelsen af Minority SafePack-initiativet i landdagen.

”Mindretal har brug for pålidelighed, kontinuitet og sikkerhed”, sagde hun.

Fra dansk side er der også blevet erklæret støtte til Minority Safepack. Det skete ved en høring i Folketinget i april, hvor den europæiske mindretalsorganisationen bag borgerinitiativet FUEN fremlagde Minority SafePack for en række folketingspolitikere, herunder kulturminister Mette Bock (LA), Eva Kjer Hansen (V), Christian Juhl (Enhedslisten), Søren Søndergaard (Enhedslisten) og Hans Christian Schmidt (V), der alle erklærede deres opbakning til initiativet.

Der skal indsamles i alt én million underskrifter i Danmark og de øvrige EU-landene, inden borgerinitiativet, Minority SafePack Initiative (MSPI) kan komme til behandling i EU-Kommissionen. Underskrifterne skal indsamles inden den 3. april 2018.