Ung sydslesviger er valgt ind i Europa-Parlamentet

Rasmus Andresen, der er student fra Duborg-Skolen, førte en succesfuld valgkamp, som endte med at give ham en plads i Europa-Parlamentet. Foto: Nora Börding

Tilføjet 29. maj 2019 - 12:59
Del nyheden

33-årige Rasmus Andresen fra Flensborg, der tilhører det danske mindretal, er blevet valgt ind i Europa-Parlamentet for De Grønne, som fik en jordskredssejr i Slesvig-Holsten med 29,1 procent af stemmerne ved valget søndag den 26. maj. Det vækker glæde hos det danske mindretal.  

I Rasmus Andresens hjemby, Flensborg, fik de De Grønne hele 37,1 procent af stemmerne.   

”Det vildeste valgresultat nogensinde. Ovenud lykkelig og ydmyg. Med det valgresultat vokser ansvaret. Vi vil gøre alt for at stoppe klimakrisen og forsvare menneskerettighederne”, skrev Ramus Andresen mandag morgen på det sociale medie Twitter.

I det danske mindretal har valgresultatet vagt glæde. Bl.a. har formand for Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW), Flemming Meyer, lykønsket Rasmus Andresen i en pressemeddelelse.

”Jeg gratulerer De Grønne med det imponerende valgresultat. Hjertelig tillykke også til min landdagskollega Rasmus Andresen, hvis engagerede valgkamp nu har udmøntet sig i en fortjent plads i EU-Parlamentet. Jeg er fortrøstningsfuld, at Rasmus Andresen som medlem af det danske mindretal ikke blot vil engagere sig på det grønne område i Bruxelles, men også vil slå et slag for mindretallenes interesser”, skrev Flemming Meyer.

Også partiformand for De Grønne i Tyskland, Robert Habeck, glæder sig over det gode valgresultat i Slesvig-Holsten, hvor han selv har siddet i landdagen og været miljøminister, og i hele Tyskland, hvor hans parti blev næststørst med 20,5 procent af stemmerne lige efter den kristendemokratiske union CDU/CSU.   

”At min delstatsafdeling får et så fantastisk resultat, lader mit lokalpatriotiske hjerte slå dobbelt så hurtigt”, siger han ifølge Jyske Vestkysten til nyhedsbureauet DPA.

Robert Habeck har selv forbindelse til det danske mindretal og til Danmark, hvor han har boet af flere omgange. Ligesom Rasmus Andresen bor Robert Habeck i dag i Flensborg, hvor hans fire børn har gået og delvis stadig går i dansk skole.  

Læs også: Robert Habeck: ”Jeg har ikke kun hjemme dér, hvor mit modersmål bliver talt“

Rasmus Andresen har siden 2009 siddet i den slesvig-holstenske landdag i Kiel, hvor han for tiden er vicepræsident. Han har taget sin studentereksamen på den danske Duborg-Skolen og har læst på Roskilde Universitet.