Vikingeentusiaster mødes ved Hedeby

Flere tusinde vikingeentusiaster ventes fra torsdag til søndag at mødes til vinkingetræf i Slesvig. Foto: winkingertage.de

Tilføjet 08. aug 2018 - 14:04
Del nyheden

Fra i morgen og til og med den 12. august kan man opleve vikingetiden i Slesvig, hvor flere hundrede vikingeentusiaster fra hele Europa inviterer til et af Europas største vikingetræf i nærheden af Hedeby, der i vikingetiden var Nordeuropas vigtigste handelsby og som lige er blevet optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Omdrejningspunktet for vikingetræffet, som har fundet sted siden 1997, er en til anledningen opstillet vikingelandsby. Her kan de besøgende finde bl.a. håndværkere, smede, hornstøbere, buebyggere, krigere og bagere og opleve livet i vikingetiden.

Derudover vil man kunne opleve vikingekampe i et amfiteater med plads til 2.000 tilskuere og se vikingeskibe, der lægger til i Slien. 

Sidste år stod 350 vikingeentusiaster og 50 medarbejdere for vikingedagenes program, mens arrangørerne beretter om flere tusinde besøgende. I 2016 lå besøgstallet ifølge arrangørerne på ca. 20.000.

Årets vikingetræf i Slesvig åbner torsdag den 9. august kl. 13 på ”Königswiese”. Man kan se hele programmet på wikingertage.de.