A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Y Z Æ ØÅ

Günther, Daniel, født 1973, ministerpræsident i Slesvig-Holsten

Daniel Günther blev født den 24. juli 1973 i Kiel. Han er universitetsuddannet inden for fagene politik, økonomi og psykologi. Hans politiske karierre startede som kredsmedlem for CDU i kredsdagen i Rendsborg-Egernførde i 2003 hvorfra han avancerede til fraktionsformand for CDU. Han blev i 2009 medlem af Landdagen i Slesvig-Holsten og formand for CDU i 2014.

Efter landdagsvalget den 7. maj 2017 i Slesvig-Holsten efterfulgte han Torsten Albig (SPD) som ministerpræsident ved med 42 ud af 73 mandater at danne den såkaldte Jamaika-koalition med de liberale (FDP) og De Grønne. Navnet "Jamaica-koalitionen" henviser til regeringskoalitionens partifarver sort, gul og grøn. I det 113 sider lange regeringsgrundlag omtales samarbejdet med Danmark, herunder kritik af den aktuelle grænsekontrol, på side 101.

Daniel Günther er gift og har en datter.