Ny bog om mad og mennesker i grænselandet

I den nye bog Als & Sundeved - Mad, mennesker & måltider, er fotos en stor del af bogens visuelle identitet. Foto: Torben Ulrik Nissen.

Tilføjet 11. okt 2017 - 10:22
Del nyheden

I Als & Sundeved - Mad, mennesker & måltider fortæller kulturhistoriker Inge Adriansen om en del af grænselandets særlige gastronomi, præget af kulturmødet mellem dansk og tysk, og menneskene bag. Bogen præsenteres lørdag i Sønderborg.

”På Als og Sundeved møder vi det bedste af to kulturer. Her har god mad og store fester altid været med til at samle mennesker på trods af forskelle. Det er kulturmødet mellem dansk og tysk, med dets gastronomi og traditioner, der står i centrum for bogen”, siger Inge Adriansen.

Als & Sundeved - Mad, mennesker & måltider er rigt illustreret med fotografier af fotograf Torben Ulrik Nissen. Bogen indeholder portrætter af lokale fødevareproducenter og restauranter samt madrelaterede præsentationer af de fire fyrsteslotte på Als og Sundeved: Sønderborg Slot, Gråsten Slot, Augustenborg Slot og Nordborg Slot. Hertil kommer skildringer af lokale begivenheder og traditioner som romregattaen, ringridderfester og fællesspisninger i landsbylaugene.

Bogen præsenteres lørdag kl. 15.00 i Det Sønderjyske Køkken i Sønderborg, hvor blandt andre Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen (S), holder tale.

Bogen er på 265 sider, udkommer 14. oktober på Muusmann’ forlag og koster 299,95 kroner.